Плевнелиев: Къщата ми е купена с превод през две банки

Плевнелиев: Къщата ми е купена с превод през две банки | StandartNews.com

София. Президентството публикува документи от Райфайзенбанк и от Дойче банк, които показват извършени банкови преводи от Росен Плевнелиев по сметка на негово име в Националната банка на Гърция.

Паралелно на извънреден брифинг президентът отново отхвърли твърденията, че е купувал къща в Гърция с пари в брой.

„Платил съм имота по банков път, къщата е декларирана пред данъчните власти. Парите са преведени на два транша. Къщата е закупена на 8 октомври 2007 г., като съм заплатил с чекове на продавачите, издадени от Националната банка на Гърция", каза Плевнелиев.

От президентството съобщават още, че в следващите дни ще публикуват още документи от Дойче банк и от Националната банка на Гърция.

„Материалите недвусмислено показват и доказват, че тиражираните през последните дни информации в публичното пространство за извършени разплащания в брой не отговарят на истината", се казва в прессъобщението.

„Цената, която е посочена, е три пъти по-висока от данъчната оценка, защото като предприемач и политик уважавам законите", каза още Плевнелиев.

Той добави, че не е влязъл в политиката, за да си оправя живота.

„В следващите дни ще сезирам Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС", съобщи още Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай