Плевнелиев дава награди "Джон Атанасов"

Плевнелиев дава награди "Джон Атанасов" | StandartNews.com

 

София. Президентът Росен Плевнелиев продължава традицията на учредената през 2003 г. награда „Джон Атанасов“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Наградата е основана на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов.

На 4 октомври 2012 година, 109-та годишнина от рождението на Джон Атанасов, държавният глава ще връчи приза „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии. 

За първи път тази година ще бъдат връчени и две грамоти „Джон Атанасов - за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“ и две грамоти „Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели“. 
Кандидатурите за наградата „Джон Атанасов“ и почетните грамоти се приемат до 27 септември 2012 г. на електронен адрес [email protected]. Предложенията ще бъдат оценени от Комисия по избор на носители на наградата и почетните грамоти, в която участват водещи изследователи и практици в областта на информационните и комуникационни технологии. 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай