Плащат 800 евро в нета за стара визитка на Путин

За цената „търговецът“ все още не е взел решение. Очаква предложения от колекционери

Плащат 800 евро в нета за стара визитка на Путин | StandartNews.com

Внукът на бившия председател на Волгоградската областна дума Виктор Приписнов съобщи, че продава през сайт за обяви визитна картичка на Владимир Путин, която е дадена на дядо му в края на 80-те години на миналия век от бъдещия президент на Русия, предаде РИА Новости.

Той обясни, че дядо му, също Виктор Приписнов, работил през целия си живот във властта - в Таджикската СССР, а от 1998 до 2001 г. е бил председател на Волгоградската областна дума. По време на бизнес пътуване до Ленинград през 1989-1990 г. той се среща с бъдещия президент, който тогава работи в кметството на града на Владимир Илич.

"Разменили визитки… Дълго време тази визитна картичка си стоеше у дома, без да предизвика интерес у когото и да било, а след това случайно я открих. Като се има предвид интереса към Путин си помислих, че ще се появят фенове, които биха искали да имат подобна вещ. И реших да я продам. На мен не ми трябва, просто лист хартия“, каза Приписнов.

За цената „търговецът“ все още не е взел решение. Очаква предложения от колекционери. По думите на Приписнов до момента най-високата оферирана цена е от московчанин, който е готов да плати 55 000 рубли (малко под 800 евро).

Предишна визитка, пак на президента Путин от „стари времена“, бе пусната за продажба през април. Собственикът тогава искаше 650 000 рубли (малко над 9000 евро).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай