Пиано проваля секса на Фреди Меркюри с Мери Остин

Великият музикант зарязвал гаджето си, за да композира посред нощ

Пиано проваля секса на Фреди Меркюри с Мери Остин | StandartNews.com
  • Великият музикант зарязвал гаджето си, за да композира посред нощ

Почти три десетилетия след смъртта на Фреди Меркюри този извънземен музикант продължава да действа като магнит на милиони по света, а всичко около него е обект на непрестанен интерес.

Във времето излизат нови любопитни подробности около легендарния вокалист на "Куийн". Най-пикантни, разбира се, са фактите и слуховете за любовта му с Мери Остин. Двамата

имат връзка до декември 1976-а

но тя явно не е издържала на ексцентричното му поведение и най-вече на ужасния му навик, който направо я е побърквал - той просто я зарязвал в леглото, за да се отдаде на внезапно връхлетялото го вдъхновение. Самият Фреди е споделял, че става нощем и придърпва пианото си до леглото, за да композира - и това до голяма степен пречи на любовния му живот. В новата книга за легендарния изпълнител, която се казва "Freddie Mercury: A Life, In His Own Words", са събрани някои от най-известните му признания и цитати.
"Исках да стигам клавишите от възглавницатаси. Една нощ, докато с Мери живеехме заедно, се събудих и музиката не можеше да излезе от главата ми. Просто трябваше да седна и да я напиша." Мери е търпяла това за известно време, но самият Фреди казва, че да свири на инструменти в леглото наистина си е били прекалено.
"Това не продължи дълго. Тя не можеше да го понесе. И не мога да кажа, че бях изненадан. Но вдъхновението просто ме спохожда навсякъде. Идва, когато най-малко го очаквам и проваля сексуалния ми живот. Мога да получа вдъхновение и докато седя във ваната."

Гениалността винаги е имала цена

"Става дума за любов и емоции. Става дума за настроения. Повечето от песните, които пиша, са любовни балади, в които се говори за тъга и болка, но в същото време те са фриволни и разказани шеговито. Това е моята природа - аз съм истински романтик", признава още Меркюри.
За нетрадиционната сексуална ориентация на легендарния солист на "Куийн" знаят всички, а жената, която винаги е обичал, остава в сянка, пише BoredPanda. Мери е на 19, когато в началото на 70-те за първи път се среща с Фреди, чието истинско име е Фарук Булсара. В свое интервю тя споделя: "Той беше абсолютно уникален и уверен в себе си за разлика от мене. Трябваха ми три години, за да се влюбя в него истински. Но подобно чувство не съм изпитвала към никого - с Фреди бях защитена."
Двамата живеят в малък апартамент - тогава Меркюри все още не е звезда. Отношенията им продължават 7 години и певецът нееднократно повтаря, че за него Мери е незаменим приятел. И въпреки че общуването им става все повече платонично - заради увлечението на певеца към мъже - обичта между тях е безценна и за двамата. "Нашият роман

приключи със сълзи

но от тях възникна дълбока връзка и никой не може да ни я отнеме. Нито един от любовниците ми не може да замени Мери. Тя е моят единствен приятел, моята съпруга. Да, аз възприемах отношенията ни като брак", споделя Меркюри.
Фреди купува жилище на своята приятелка близо до имението си и винаги лее душата си пред нея. Мери се грижи за певеца, когато той се разболява от СПИН и остава с него до самия му край. Тя разделя наследството със семейството му.
"Ако всичко се случваше по друг начин, ти щеше да бъдеш моята съпруга и при всички случаи всичко, което имам, щеше да бъде и твое", пише той в документа с последната си воля.
Остин се омъжва за бизнесмена Ник Холфорд, но бракът се оказва нетраен. Има роман и с художника Пиърс Камерън, от когото са и двамата й синове и с когото също се разделя.

Парите не могат да я утешат

67-годишната Мери Остин получава 51,3 милиона долара за филма "Бохемска рапсодия" - без да участва в него и без да има отношение към сценария. От нея се искало само да даде съгласието си за заснемането му. За какво е получила огромните пари? Преди смъртта си Фреди й завещава 50% от своите бъдещи доходи от всички произведения, свързани с неговото име. Участниците в "Куйн" - Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън са си поделяли финансовите постъпления.
Днес Мери живее в огромно имение за 25,6 милиона долара от 28 стаи в западната част на Лондон, което преди е принадлежало на певеца, и рядко общува с журналисти.

Какво не знаем за него

Ако беше жив, днес Фреди Меркюри щеше да бъде на 74. Има много неща, които широката публика не знае за него. Ето някои от тях.

1. Брайън Мей се притеснявал, че Фреди няма да запише песента Show Must Go On, защото болестта му вече била много напреднала и той едва се движел. Но фронтменът изпил порядъчно количество водка, казал на Мей "Ще го направя, скъпи" и направил парчето от раз.
2. Меркюри често обличал принцеса Даяна в мъжки дрехи, за да вилнеят заедно по клубовете.
3. Когато го попитали какъв е смисълът на припева на Bohemian Rhapsody, Фреди отговорил, че в него няма смисъл, а е съставен от безсмислици, които се римуват.
4. Вокалът на The Who Роджър Долтри казва за Меркюри: "Той е най-виртуозният рок изпълнител на всички времена - можеше да изпълни всяка песен във всеки жанр. Можеше да променя стила си, Боже, това е истинското изкуство. Той беше брилянтен."
5. Гласовият диапазон на Фреди е бил 4 октави. Учените не са успели да докажат тези твърдения, но певецът е имал невероятен контрол върху гласа си и е можел бързо да променя звученето си от бас до тенор. Когато говорел, Фреди бил по-скоро баритон, но пеел ли, звучал като тенор.
6. Меркюри и Майкъл Джексън се опитали да запишат няколко песни заедно, но очевидно нещата не са се получили. Според слуховете виновен е бил Джако, който непрестанно водел домашната си лама в студиото.
7. Фреди изобщо не харесвал зъбите си и се срамувал от тях, но не искал да ги променя, защото се страхувал, че това ще промени уникалното звучене на гласа му.
8. Брайън Мей разказва за записите на последния им албум - Made in Heaven: "Той все ми повтаряше "Пиши още, напиши ми още песни. Просто искам да ги изпея и когато си отида, ти ще можеш да ги довършиш".Той наистина беше безстрашен".
9. В анкетата на BBC за най-великите британци в историята Фреди е на 59-то място, въпреки че е роден в Занзибар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай