Пернишки хакери ни удрят във Фейсбук

Пернишки хакери ни удрят във Фейсбук | StandartNews.com

Пернишки хакери атакуват Фейсбук посред нощ. Влизат в частни профили, сменят паролата и точат пари за болни деца чрез SMS-и. Последната жертва на "винкелите" е Божидар Божков - зам. главен редактор на вестника за българи в САЩ и Канада BG voice. Хакерската атака става в 2,27 часа в нощта срещу 1 юли.

След като сменили паролата му, те изпратили съобщения от негово име на всичките му приятели, които в момента са на линия, с молба да пуснат съобщение по мобилките си за болно детенце. Предварително е регистриран кратък номер в някой от мобилните оператори срещу определена такса. За зла участ на измамниците обаче Божидар бил буден по късна доба и получил съобщение по пощата си за сменената парола. Заради това не успял да влезе в профила си, но пък го блокирал и приятелите му не могли да получат номера от хакерите за фалшивите SMS-и.

Ай-пи адресът, от който са действали измамниците, е 151.237.10.119 и принадлежи на интернет доставчик "Перник лан" на фирма "Александрия" ООД. Хакерската атака е направена от наш клиент или външно лице, което е ползвало незаключен рутер на комшия, обясниха от фирмата. По ай-пи адреса се установява само, че това е станало от кв. Тева, но не може да се локализира потребителят. Случилото се обаче взриви фейса. Абонати предупреждават на пожар приятелите си да внимават за чужда намеса и да не отварят странни съобщения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай