Пенсиите скачат с над 7,3%

Пенсиите скачат с над 7,3% | StandartNews.com
Варна. Голямата инфлация от юли 2009, откакто ГЕРБ е на власт, до момента е 7,3 %, а инфлацията на малката кошница е 7,6 %. Ще компенсираме с увеличение на пенсиите с над 7,3 %, каза днес във Варна вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.
Преди 2-3 дни това са го обсъдили министрите в кабинета на Бойко Борисов. Увеличението на пенсиите ще бъде факт от началото на 2013 година, но не веднага от 1 януари, защото изисква техническо време.Финансовият министър припомни, че от 1 август са вдигнати заплатите в министерствата, а наесен предстои увеличаване на възнагражденията във вторичните бюджетни разпределители.Вицепремиерът и министърът на културата Вежди Рашидов направиха инспекция на ремонта на сградата на театъра и на операта във Варна, който се извършва с 4,1 милиона лева европейски средства.
Ще заведа Бойко на опера в най-хубавата ремонтирана сграда и това ще бъде във Варна, каза Вежди Рашидов.А спектакълът ще бъде "Набуко", защото има сходство в името с газовия проект, вметна на шега Симеон Дянков.
Те посетиха и известното място с археологически разкопки в центъра на Варна, наречено Дупката. В събота премиерът Бойко Борисов каза, че правителството е готово да даде 2,5 милиона лева след изясняване на собствеността на терена и превръщането му в ларгото на варненци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай