Пациенти искат Маргарет Тачър от Дядо Коледа

Пациенти искат Маргарет Тачър от Дядо Коледа | StandartNews.com

На инициативата на Стандарт Нюз Ако Дядо Коледа, беше здравен министър се отзоваха и от пациентската организация Център за защита на правата в здравеопазването. Те също ни изпратиха своето писмо с желания в очакване да се случи чудо. Ако и вие имате списък с искания или идеи за реформи в здравната ни система, напишете ги и ги пуснете на адрес [email protected]. Ето и тяхното писмо до здравния Дядо Коледа:

 Нашето здравеопазване има нужда от здрава ръка, остър ум и бързи действия. Да си пожелаем Маргарет Тачър за което! Трудно ни е да си пожелаем нещо голямо, още по-трудно ни е да си пожелаем нещо малко, защото здравето е всичко и струва скъпо. Трудно ни е да си пожелаем дори здраве, защото имаме проблеми на всички нива. Лесно ни е да си пожелаем да се видим отново и когато се питаме как си, да казваме: "Все по-добре, въпреки това!"

Суетата около Коледа и многото пожелания от познати и непознати ни отваря очите и ушите за хората около нас. Виждаме дори, че може и повече, че може и сега, че може и да не се чака дълго. Но защо да е само около Коледа?! Ние сме мнителни хора. Българите са щедри хора, вярват в какво ли не, искат и се надяват, чукат на дърво и след това на глава, кръстят се...

Българите са странни хора, с големи сърца и малко надежда за бъдещето. Българите са добри хора и продължават да вярват, че по Коледа заради студеното време ставаме по-състрадателни и жалостиви. И вярваме, че има шанс. Затова опитваме, отново и отново! Защото всеки има право на шанс. 

И когато Новата година влезе тържествено, не забравяме да си пожелаем здраве и мъничко късмет. 

Ани Бонева, ЦЗПЗ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай