Патриарх Неофит е в добро здраве, потвърди личният му лекар

Патриарх Неофит е в добро здраве, потвърди личният му лекар | StandartNews.com

София. Патриарх Неофит е в добро здраве, не е припадал и е издържал цялата служба за закриване на заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей, съобщи сайтът Двери.бг по повод информации в медиите, че патриархът е припаднал по време на литургията в Истанбул. Изданието се позовава на хора от обкръжението му, както и на личния му лекар.

 

От Светия синод също отрекоха слуховете и потвърдиха, че патриархът е в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения.

 

„Патриархът е бил в добро здраве през целия ден и без затруднения е издържал не само дългата служба в Православна неделя (от 9 до 13:30 ч.), но също след това е бил на приема в Патриаршията, както и на официалния обяд в далечен истанбулски ресторант. А вечерта е бил на вечеря с цар Симеон ІІ в дома на виден цариградски българин", съобщава Двери.бг. От там уточняват, че службата е била в Патриаршеската църква „Св. Георги", а не в „Св. Ирина", която е затворена от завземането на града през 1453 г.

 

Онлайн изданието цитира личния лекар на патриарха, който е потвърдил, че той е добре.

 

Патриархът от завръщането си от Истанбул в понеделник вечер е в митрополитското жилище на ул. „Цар Калоян" № 7 и няма намерение да ходи в болница за какъвто и да било преглед, увериха служителите край него, съобщава още православният сайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай