Първата фабрика става топмузей

Първата фабрика става топмузей | StandartNews.com

Дискусия на "Стандарт" чертае маршрут "Стари занаяти" за Сливен, Котел и Жеравна

Как първата фабрика на Балканите - фабрика на Добри Желязков, да се превърне в модерен музей с интерактивни и мултимедийни системи, с работилници за деца, ще обсъжда днес в Сливен дискусия на "Стандарт" от националната кампания "Чудесата на България". Вестникът ни събира на една маса земеделския министър Десислава Танева, директора на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателя на комисията по енергетика в НС Делян Добрев, експерти от министерствата на културата и на образованието, бизнеса в региона, историци, археолози и туристическия бранш, за да начертае план на развитие на културно-исторически туризъм в града и областта. Домакин на конференцията ще е кметът на Сливен Стефан Радев.

Туристически маршрут "Стари занаяти", който да свързва Сливен, Котел и Жеравна, ще бъде начертан по време на форума. Той ще обсъжда още възможностите за СПА, балнео и винен туризъм.

Рок на площада за празника на града

"Фондацията" прави грандиозен концерт, "Помни славата" събира гости в крепостта "Туида"

Рок на площада, демонстрации по средновековни бойни изкуства, младежки фестивал. Това е само част от богатата и атрактивна програма, с която кметът на Сливен Стефан Радев ще зарадва съгражданите си за празника на града -Димитровден. Специално внимание ще бъде отделено за децата, ще има атракциони, представления, игри и забавления с много награди. Ще се проведе и младежки фестивал, организиран от Младежки дом Сливен и доброволци от Италия и Испания, съобщи за "Стандарт" Радев.

За първи път в Сливен ще има концерт на рок легендите от група "Фондацията". Концертът е на открита сцена на площад "Хаджи Димитър" на 25 октомври. Преди това, на 22 и 23 октомври, на крепостта "Туида" ще се проведе съборът "Помни славата", по време на който ще се извършват демонстрации на средновековни бойни изкуства с участници от цялата страна. Използвам случая да отправя покана и към другите общини в България да посетят Сливен за Димитровден, каза кметът Стефан Радев. Събитията за празника започват от събота и приключват на 28 октомври. В този период ще има турнири по борба, спортни танци, фотоизложби, концерти, театрални постановки и изложби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай