Падна тайната! Вижте за какво помага този чай

Кои са четирите неоспорими факти за нея

Падна тайната! Вижте за какво помага този чай | StandartNews.com

Чаят от джинджифил може да насърчи загубата на тегло чрез няколко механизма, съобщава изданието The Health Site. 

Чай от джинджифил - как помага за отслабване 

Първо, напитката ускорява метаболизма, което помага за по-ефективното изгаряне на калории. Активните компоненти на лечебния корен, като гингерол и шогаол, стимулират метаболитните процеси в организма. Това от своя страна води до увеличаване на термогенезата, процесът на производство на топлина в тялото, който помага за изгарянето на мазнините.

Второ, коренът и приготвения от него чай насърчава усещането за ситост, което помага за контролиране на апетита и намаляване на количеството консумирани калории. Пиенето на чай от джинджифил преди хранене намалява желанието за лека закуска между храненията.

Трето, напитката спомага за стабилизиране на нивата на кръвната захар, което предотвратява внезапните скокове на инсулина и намалява желанието за сладко.

И накрая, джинджифилът помага за подобряване на храносмилането. Това помага на тялото да абсорбира хранителните вещества по-ефективно и да елиминира токсините.

Физическа активност и балансирана диета са залог за здраво и стройно тяло, съобщава изданието и допълва, че чаят от джинджифил е само спомагателно средство за отслабване. 

Други ползи на чая от джинджифил

Многобройните полезни свойства на чая от джинджифил го правят популярна и ценна напитка по целия свят. Ето основните ползи за здравето от чая от джинджифил:

  • Подобрява храносмилането. Джинджифилът стимулира храносмилането, помага за облекчаване на чувството за тежест в стомаха и ускорява изпразването му, а също така предотвратява подуването.
  • Облекчава гаденето. Добавянето на джинджифил (1-2 грама) може да помогне в борбата с морската болест, както и с гаденето.
  • Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Подправката съдържа противовъзпалителни и мощни антиоксидантни съединения като гингероли, зингерон, шогаол и зингиберен, които намаляват възпалението, борят се с оксидативния стрес и насърчават здравето.
  • Укрепва имунната система. Благодарение на своите антибактериални, антивирусни и антиоксидантни свойства, джинджифилът действа като надежден щит срещу болести, като помага за защита на тялото от различни инфекции. И чай от джинджифил при настинки е един от ефективните методи за справяне с това заболяване.
  • Облекчава болката. Според някои проучвания джинджифилът в чая може да помогне за намаляване на мускулните болки и дискомфорта след интензивни тренировки поради своите противовъзпалителни и спазмолитични свойства. Може също така да облекчи менструалните болки.
  • Подобрява микроциркулацията на кръвта. Този чай съдържа компоненти, които могат да стимулират притока на кръв, което води до по-ефективно снабдяване на клетките на тялото с кислород и хранителни вещества.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай