Овчарят милионер два пъти изпускал джакпота

Овчарят милионер два пъти изпускал джакпота | StandartNews.com

Миналата година Здравко загубил печеливш фиш за 460 000 лв.

"Това ми е трети джакпот в живота. Какво по-голямо щастие от това! Първите два пъти ме гонеше карък и така и не взех парите. Първия път изпуснах 42 000 от 5 от 35 - през 2002 г. или 2003 г. беше. Втория път, миналата година, се разминах с 460 000 лв. от 6 от 42. Сега заковах и шестицата с 6 от 49. Този път племенникът ми е гарант, че ще ги взема - половината от джакпота е 1 633 366 лв.", щастлив е 59-годишният Здравко. Овчарят благославя съдбата. "Вярвам, че има Господ, който гледа и за сиромасите, изстрадал съм достатъчно, че да заслужа пред Бог да ги спечеля", казва той. На младини се кичел с униформата на милиционер от Транспортна милиция, след това заминал за Коми, за да сече дървесина в необятната съветска шир. Върнал се в България и

започнал да пасе овце в началото на демокрацията

но сърце не трае и отишъл в Гърция в следващите 12 г. Между другото прескачал до България, пускал по някой фиш, а Господ му "пускал" числата в прозрачната сфера. На два пъти обаче Бог дал с едната ръка, но с другата - взел. Очевидно Здравко не е страдал достатъчно и хем числата му се падали, хем печалбата се изплъзвала от ръцете му.
"В началото на новия век беше. Дадох числата и пари на моя приятел Петко - да ходи да пусне тотото. Да, ама той отишъл и си купил салам, завалията. Толкоз с моя приятел! 42 000 лв. На вятъра. Миналата година таман се бях върнал от Гърция. Отивам, пускам два фиша - един от 5 от 35, другият 6 от 42. 30 г. различните игри ги играя с еднакви числа. Едни са за 5 от 35, други са за 6 от 42, трети пък сега за 6 от 49. Слагам двата фиша в джоба и така. Като дойде денят да теглят печалбите, видях, че числата излизат, ама ме заболя зъб и отидох на зъболекар. И на излизане оттам бъркам в джоба. Единият фиш стои, вторият - печелившият, го няма. Бъркам - тук-там - някъде съм го залепнал за ръката и е паднал.

Никой тогава не взе печалбата - 460 000 лв.

разказва съдбата си Здравко.
"Сега ще дам 1000 лв. на шефа Стоян Милев за златната ръка, която пусна печелившия фиш", казва мъжът. Той е категоричен, че парите ще отидат за спокойни старини и няма да работи повече. "Сега съм на 59 г., човек започва да остарява на 46 г. - дотогава е млад, след това остарява", казва Здравко. Той живее сам, преди 4 години се развел, има две големи деца, син на 35 г. и дъщеря на 33 г. Ще им даде от милиона само ако го гледат в очите и са уважителни към него. Иначе най-близки в момента на самотника овчар са сестра му и нейният син. Именно сестра му се обадила и го попитала директно: "Ти фиш пусна ли, бе?". "Ами, трябва да съм, казах на шефа да пусне", смотолевил Здравко. "Излязоха ти числата, ходи си търси фиша сега", казала сестра му, която си помислила, че и този път черна котка ще мине път на Здравко. Затова веднага пратила при него племенника му - за да прекъсне черната прокоба.

До Здравко седи Петър Димитров, "колегата", с когото делят джакпота на тотото. Той печели благодарение на нюха на жена си Веска. Счетоводителката, която цял ден брои пари и се взира в числа, на прима виста му изрецитирала 6 любими, които се оказали печеливши. "По принцип си пускам от 20 г., играя с едни и същи числа, но от дъжд на вятър. Видях, че така не става. Интензивно играя от януари. Пускам най-малко 3 колонки - с моите числа от 20 г., на жената и на 15-годишния ми син. Сега спечелиха тези на Веска, моите отново не им дойде ред", казва Петър.

43-годишният експерт по компютри допреди месец работел в голяма компания. "Писна ми, започнах да си мечтая за моя фирма за поддръжка на компютри - хардуер и софтуер. Тази печалба си е провидение от Бог", вярва Петър. "Първо казах на Веска, тя не повярва, вика: "Не се шегувай!". След това провери и тя фиша, като видя, че е истина, изпадна в шок. Не сме правили никакви планове. Но то е ясно, че ще инвестирам част от парите във фирмата, друга част ще отидат за образованието на двете ми деца - момчета на 15 и на 3 г. Живея в двустайно жилище в "Стрелбище", детето е още при нас, така че ще ни трябва нов апартамент", казва Петър и замечтано поглежда напред.

"Сега цялото село Първомай бумти и жужи", подхваща разговора Здравко. Замисля се.

Който играе печели, кой не играе... пак печели

Това са джобни пари", проронва той.
Всъщност вероятно е така - докато човек е в ролята на "играещото момче", е жив. "И всичко трябва в живота да се приема на игра. Защото е ясно, че някой свише се разпорежда. И Той е неподвластен на земните страсти и тегоби", казва философски бай Здравко, овчарят милионер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай