Откриват първия софийски музикален подлез

Откриват първия софийски музикален подлез | StandartNews.com

Първият софийски музикален подлез между бул. "Цариградско шосе" и ул. "Ал. Жендов" ще "засвири" официално на 30 юни от 10:00 ч. Проектът е дело на неформалната инициатива ПОдЛЕЗНО и, както всички останали акции на младежите, има за цел да направи градската среда по-удобна и по-красива за всички.
В новия подлез стълбите са боядисани като клавиши на пиано. Монтираните гигантски декоративни тонколони и аудио касетки ще напомнят за близкото музикално минало, а петолиние с ноти от грамофонни плочи ще учи децата на азбуката на музиката.

Голямата атракция ще е музикалният инструмент "оргафон" (комбинация от орган и ксилофон), който е изработен от водопроводни тръби и през летните месеци минувачите ще могат да посвирят на него с джапанките си.

Българското фолклорно творчество също ще намери място в проекта, благодарение на инициативата "Таратанци". В подлеза всеки ще има възможност да разучи стъпките на българско хоро. А за завършек на цялата подземна "музикална сцена", млади таланти, избрани с конкурс, ще допълнят картината от графитите, запазени умишлено от екипа при почистването на стените

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай