Откриха 11-а жертва във Варна

Откриха 11-а жертва във Варна | StandartNews.com

Варна. Още една жертва е намерена във Варна, в канала под Аспаруховия мост, съобщи БГНЕС. С нея жертвите на потопа в морския град станаха 11 на брой, сред тях има две деца.

Екипи на полицията, пожарната и водолази са на мястото и вадят тялото.

Жертвите на наводнението в Добрич са две. В града до момента са евакуираните 60 души, каза кметът на община Добрич Детелина Николова пред "Фокус". Жителите на града са обгрижени с топла вода и храна, като в момента комисия и аварийни групи обхождат ключовите райони в града, обясни тя.

„Това е северната част на града, където нахлуват и се вдигат още водите и през нощта, ако процесът продължи ще трябва да бъдат евакуирани семейства с застрашен живот и такива, които живеят в бедствени жилищни сгради. Съвместно с БЧК се полагат усилия да се осигурят храна и вода, медикаменти, както за евакуираните граждани, така и за тези, които не са в състояние да излязат от домовете си", каза още Николова.

„Три детски градини не работеха днес в града, останалите градини приемаха само минимум деца. Учебният процес не се състоя по моя заповед. Външното оценяване за осми клас е преместено за друга дата, която ще бъде потвърдена от Министерството на образованието. Дъждът в града е спрял. В определени райони на града водата е започнала да се оттегля, с изключение на този ключов район, който е около Хуманитарна гимназия, ул. „Калиакра" – в този район положението е много сериозно", обясни Детелина Николова.

На 23 юни е обявен ден на национален траур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай