Отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН

Отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН | StandartNews.com

На 1-ви декември традиционно отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН, която се води вече над 30 години, а в България основната цел е да се гарантира безопасност при кръвопреливането, както и лечение и профилактика.

Всяка година на днешната дата доброволците на БМЧК – София отбелязват Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН с мащабна информационна кампания на територията на София. В нея се включват повече от 100 доброволци, служители на БЧК, университети, училища и други неправителствени организации.

Мобилни екипи на младежката организация на Червен кръст ще раздават информационни материали и презервативи на територията на средни и висши училища в столицата.

На площад "Св. Неделя" до метростанция "Сердика" доброволците на БМЧК ще насърчават минувачите да се изследват за ХИВ анонимно и безплатно от мобилен екип на КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН) на Сдружение "Здраве без граници".

В 18:00 часа от площад "Св. Неделя" доброволци и представители на партньорски организации в знак на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН ще направят шествие по бул. "Витоша" до пилоните на НДК, където в 19:00 часа ще запалят панделка от свещи - символ на движението за борба с коварния вирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай