Отбелязваме Световния ден на Червения кръст

Отбелязваме Световния ден на Червения кръст | StandartNews.com

София. Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец отбелязваме на 08 май. По този повод в София ще се проведе среща на дарители и партньори, съобщиха от Българския червен кръст (БЧК). Доброволци, служители и участници в събитието ще направят инсталацията „Моята червенокръстка история". Тя е част от кампанията на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по случай 8 май и част от инициативата на БМЧК „Дай пет!".

Посланици на държави, подкрепили ни в хуманитарното подпомагане на бежанците в България, представители на българското правителство и неправителствени организации, ръководители на медии, ще бъдат гости на срещата. Тя ще се проведе в зала „София" на БЧК (бул. Джеймс Баучер" 76) от 11.00 часа.

Днес БЧК ще награди свои партньори и дарители по националните кампании. Ще има награди и за медиите- за принос в популяризирането на червенокръстките идеи.

На срещата ще бъде предоставена информация за резултатите от националната кампания в подкрепа на бежанците и търсещите убежище в България, за инициативата на БМЧК „Дай пет!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай