Осветиха "зелена" жилищна сграда в кв. "Лозенец"

Осветиха "зелена" жилищна сграда в кв. "Лозенец" | StandartNews.com

Проект с особено значение за развитието на столичния квартал "Лозенец" беше осветен на 15 декември 2015 г. В присъствието на медии, официални гости и нови собственици беше осветен строежът на "зелената" жилищна сграда - Фамилия саут парк на ул. Орел № 9.

Проектът е с 30 апартамента, като част от тях са уникални градински мезонети. Основната идея е да доближи жилищата до природата, като позволи на собствениците им лесен достъп и изключителна гледка към вътрешна градина, а тези на последните етажи с гледка към Витоша. Сградата е част от цялостна концепция на инвеститорската група, която предвижда още няколко проекта за следващата 2016 година, за повече от 15 000 РЗП.

Фамилия саут парк ще е съобразена с всички стандарти за енергийна ефективност и екологични материали за строителство. Разгърнатата застроена площ ще е 2860 кв.м.

Допълнително показателите за енегийна ефективност - 5 камерна дограма Рехау с коефициент на топлопроводимост 1,3, толоизолацията EPS тип и със системите на Баумит, общите части са със LED осветителни тела, както и на екстериарното градинско и фасадно осветление, всички материали са нискоемисийни на карбон и очакваният коефициент на енергопотребление е B.

Озеленяването ще е съобразено със заобикалящата среда и дългосрочното вкореняване на дървесните масиви, които да осигурят сенчести кътове, по-ефективно усвояване на водата и изграждане на хумусен слой.

Инвеститор на проекта е Нова Сити груп - българска компания с международно ноу-хау и представителства в няколко европейски държави. Компанията държи на дългосрочните инвестиции и във всеки район на София, където компанията развива проекти, тя реинвестира в обществото чрез участие в реконструкции на детски площадки или други социално-отговорни инициативи.

Нова сити груп планира изграждането на още една жилищна сграда в кв. Кръстова вада, чието начало се очаква в началото на 2016 година. Компанията има построена жилищна сграда в кв. Младост и два обекта със социално-културни функции – детски комплекс и площадки. Нова сити груп има международен опит в развитието на проекти с жилищни недвижими имоти, офиси, търговски площи и специализирани заведения.

В България през последните години пазарът беше сравнително слаб, но напоследък се наблюдава ръст и търсене от страна на добре информирани клиенти, които държат на качеството, общите пространства и инфраструктурата.

Строителството на Фамилия саут парк е възложено на Артекс инжинеринг, която е изпълнявала и предишните два проекта на инвестиционната група.

Нова сити груп продава чрез своя екслузивен партньор Ай Брокерс - компания с офиси в София и Бургас и отлично познаване на пазарните тенденции. Ай брокерс е също консултант в предварителните изследвания на пазара за оценка на нуждите от жилища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай