Оставаме със старото туристическо лого

Оставаме със старото туристическо лого | StandartNews.com

Остава старото туристическо лого на България с розата, широкото жури не успя да избере ново. Това обяви окончателно министърът на туризма Николина Ангелкова.

Преди дни стана ясно, че журито не селектира победител от последните седем претенденти за ново туристическо лого. Последното решение обаче се очакваше от министъра на туризма.

„С гласове 9:6 всички 7 предложения за ново лого са били отхвърлени. Оставаме със старото лого с розата, каквото е било избрано през 2004 година", потвърди Ангелкова пред Нова телевизия. Според министърът е имало фаворит сред хората, които са гласували на сайта на Министерството на туризма, но той не е бил одобрен от широкото жури.

Стана ясно, че ново лого ще имаме, когато се постигне консенсус от страна на журито за определен модел. Според Ангелкова обединението около един графичен символ се постига трудно.

Министърът обяви,  че по време на Великденските празници очакваме около 100 хиляди румънци и 50 хиляди гърци да посетят страната ни.  За нея и предстоящия летен сезон се очертава положителен по предварителни ранни резервации на почивки и полети.

„От основните ни пазари, какъвто е Русия очакваме ръст с около 30% в сравнение с миналата година, от Германия с 20% ръст, очакваме от 15% от Великобритания, Полша 40% ръст, за първи път от 6 години насам се връщат френските туристи на българското Черноморие, Израел е с 15% ръст", пресметна Ангелкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай