Орязаха надзора на НОИ

Орязаха надзора на НОИ | StandartNews.com




София. Правителството освободи четирима души от Надзорния съвет на НОИ, съобщиха от Министерски съвет днес.Това са зам.-министъра на образованието Петя Евтимова, директорите на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов и на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, и главния юрисконсулт в НЗОК Йорданка Митева.Така квотата на държавата се редуцира от 12 на 8 души.
Причината за освобождаването им е, че се намали броя на представителите на синдикатите и работодателите в Надзорния съвет на НОИ. Според закона обаче представителите на неправителствените организации и на държавата трябва да са равен брой.Заради това се наложи да се намали и броя на правителството в надзора на парите за пенсии.
Орязването на квотата на работодателските организации и синдикатитеТова стана заради последното им преброяване, което завърши през юли. Тогава за национално представителни бяха признати четири вместо шест организации на работодателите и два синдиката.Така представителите на неправителствения сектор в надзора на парите за пенсии намаляха от 12 на 8. Сега толкова ще бъдат и тези на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай