Оперираха Цветелина Стоянова

Оперираха Цветелина Стоянова | StandartNews.com

Оперираха гимнастичката Цветелина Стоянова, която по-рано днес бе приета в "Пирогов" в тежко състояние. Животоспасяващата интервенция е продължила повече от два часа, съобщи бТВ. И уточни, че шампионката вече е в реанимация. 

Лекарите са извадили далака на Стоянова. Все още има опасност за живота й.

В противошокова зала на „Пирогов" дежурният екип констатира, че пациентката е с т.нар. „"политравма", т.е. засегната е повече от една анатомична област. Това съобщиха от пресцентъра на "Пирогов" за "Фокус". И допълниха, че в нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените.

Разкъсването на далака на Стоянова е причинил голям кръвоизлив, който вече е овладян от лекарите.

Припомняме, че спортистката е паднала от шестия етаж на блок в столичния квартал "Надежда". От МВР потвърдиха за случилото като изтъкнаха, че при първоначалния оглед по тялото й не са открити следи от насилие.

Гаджето на пострадалата- Александър Любенов, който днес трябваше да направи първа тренировка с "Левски" за новия сезон, е пристигнал в "Пирогов" заедно с близките на момичето. Футболистът веднага тръгнал от "Герена" след като разбрал за случилото се, научи "Стандарт".

Започнало е разследване по случая. Обстоятелствата тепърва ще се изясняват. Повече за инцидента четете ТУК. 

Ансамбълът ни по художествена гимнастика отлетя рано сутринта за Тел Авив. Стоянова не замина с грациите заради контузия.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова - на три чифта бухалки и две въжета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай