Опасно време в 8 области на страната

Опасно време в 8 области на страната | StandartNews.com

Код „Оранжев" и код „Жълт" за опасно време са в сила за 16 януари. Силни снеговалежи и сериозна снежна покривка се очакват днес.

Оранжевият код за опасно време важи за 8 области на страната- Кюстендил, Перник, София област, София-град, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Там ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти януари ще достигне 15 сантиметра, на места до 20 сантиметра.

В 13 области на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време. Кодът е в сила за 5 области на Южна България и за 8 области на Северна България.

В Благоевград дъждът ще премине в сняг, най-късно, едва привечер, в крайните южни райони от областта. Ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти ще достигне 10 сантиметра, но снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра, съобщават синоптиците от Нова тв.

В областите Смолян, Кърджали, Пловдив и Стара Загора дъждът ще премине в сняг. Привечер и през нощта срещу 17-ти ще се образува снежна покривка до 10-15 сантиметра.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Търговище, Разград и Силистра ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, която до полунощ на 16-ти срещу 17-ти ще достигне 10 сантиметра, но снеговалежите ще продължат и с очакваното усилване на вятъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай