Обявата "органи за продан" - PR ход за болните от мускулна дистрофия

Обявата "органи за продан" - PR ход за болните от мускулна дистрофия | StandartNews.com

София. Онлайн-обявата на 14-годишния Алекс, че продава органите си на платформата за пазаруване Ebay, се оказа част от PR кампания с цел популяризиране на проблема на хората, страдащи от мускулна дистрофия.

Малко след като обиколи повечето медии и трогна мнозина, тя беше свалена, а организаторите на кампанията разпространиха видео призив, в който се разяснява цялата ситуация, целта на обявата, както и допъллнителна информация за болестта и актуалното състояние на 14-годишното дете.

От трибуната на сайта mailforchange.eu организаторите разказват: "Ако сте дошли на този сайт, вероятно сте тук заради обявата на Александър. Успокойте се – обявата не е истинска. Александър обаче е, както и всички останали хора с мускулна дистрофия в България. Ние ги познаваме, защото сме Българската асоциация за невромускулни заболявания (БАНМЗ). В БАНМЗ членуват 800 души, засегнати от болестта, и техни роднини. Според статистиката страдащите от мускулни заболявания в България са много повече – 5000 души. Страдащите от мускулна дистрофия никога няма да остареят. Техният живот обаче може да бъде удължен и неговото качество да бъде подобрено. За целта са нужни дихателни апарати, рехабилитации, медикаменти, личен асистент. Най-много те се нуждаят обаче от внимание и говорене за проблема".

Отправя се апел към обикновените хора, като това, което те могат да направят за Алекс и хилядите други българи, останали без адекватна медицинска помощ, е да изпратят писмо до институциите, в което да обърнат внимание на този проблем.

Вижте и историята на Алекс, който не само, че страда от тежката болест, но и е бил оставен в дома за деца със специални нужди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай