Обречени на слава по ДНК

Обречени на слава по ДНК | StandartNews.com

Арт наследниците рядко се отказват от трафика покрай генетичната информация

Наследниците на хората в изкуството рядко се отказват от възможността да се пробват в състезанието, познато на човечеството от векове и наречено "да надскочиш родителя си". Децата на творците от всички жанрове изначално са заразени генетично с мерака и страстта по прожекторите и публиката. Те от малки вярват на Шекспир, че целият свят е сцена и всички ние сме актьори. Ако имат и талант, тогава вече шоуто наистина трябва да продължи.

Константин Белчев е двойно "обременен" - баща му Михаил е изключителен поет, прекрасен музикант и няма проблем да режисира не само защото има диплома за този занаят от Академията в Санкт Петербург, а майка му Кристина пее и играе по призвания, а не заради тапията си от ВИТИЗ. Косьо провокира истински бум тази година, като издаде албума "Свръхдоза любов" с парчета, които нямат нищо общо с никой друг. Той сътвори музика и текстове, а Михаил Белчев влезе в продукцията на сина си като почетен гост. И ако всичко това все пак можеше да се очаква, изненадата се оказа една друга страст на сина - по бойните изкуства и "националната сигурност", която той превърна в своя специалност във варненското висше училище.

Камелия Тодорова кръщава близначките си Рахел и Мириам, вдъхновена от Библията, поставена до главата на всяка родилка в немските болници. "Като малка винаги съм искала да бъда момче. Тичах из махалата само с мъжка компания. Бях много бясна - затова Господ ми изпрати две момичета", казва джаз дамата, която някога се пробва успешно в театъра и киното. Рейчъл Роу се хвърли директно в състезанието с нея - записва парчета и играе в мюзикъла "Чикаго" на Оперетата. Мириам обаче избра Германия и Англия, където се занимава с класика и мениджмънт. Сестрите са се карали за мъж само в шести клас, когато са харесвали едно и също момче. Отричат слуховете, че между тях има ревност за чувствата на Камелия. Винаги гледат заедно "Търновската царица", където тя беше изключително красива.

Георги, момчето на прочутия дует Севдалина и Валентин Спасови, влезе в устата на хората още като съвсем малък. Тогава почти целият български народ реши, че култовата песен "Сине, сине" не само е посветена него, но е свързана и с някаква семейна драма. Певците дълго време обясняваха, че няма нищо подобно и че всички у дома са живи и здрави. Юнакът вече сам изпълнява хита от репертоара на родителите си. Сестра му Венета пък блесна с есе на тема "Бизнес в условията на криза" при влизането си в НБУ.

Фамилията Ампови възпитава поредно поколение, което умее да слуша музика и демонстрира вълнение към изкуствата. Крис, първородният наследник на Влади Графа и красивата му съпруга Мария, има точно ухо, хвалят го бабите и дядовците. Сестра му Никол винаги е на първия ред на концертите на баща си още от бебе. Влади и съпругата му обаче не желаят те да бъдат във фокуса на папараци и светски клюкари. Още повече че биха могли да изберат и професията на леля си Нора Ампова - художничка, която често е хвалена и от най-претенциозните експерти. Нейни работи се появяват все по-често из престижните галерии.

Йосиф, синът на пеещата актриса Деси Тенекеджиева и незабравимия режисьор Стоян Камбарев, с еднаква лекота печели турнири по билярд и асистира на майка си в нейните безкрайни акции - раздаване на награди, продуциране на концерти, филми, изложби... Йоско има и серия от купи в тениса на корт, но се отказа на време от мераците за състезателна кариера. Той учи във Виена, но засега не твърди, че на всяка цена ще трябва да се занимава с изкуство. Може би - като най-важния мъж в живота на Деси - отдавна е обръгнал на въртележката, в която тя вкарва всички, докато "произвежда" нещо ново.

Дъщерите на Евгения Живкова са дълбоко заразени от модата, стила и дизайна. По-голямата, Людмила - наречена на баба си по заръка на самата пророчица Ванга - учи в Ню Йорк и Лондон. По-малката Андреа върви по стъпките на кака си. И двете са винаги около майка си, когато тя е в екшъна на всяка следваща колекция. Не пропускат да предложат и авторски модели. И, естествено, да разпитват за историята на една от най-известните династии в България.
"Най-вече ги интересува какво сме правили извън публичното пространство, какви са били отношенията ни, как сме общували... Разказвам им как карахме ски с Тодор всяка зима в Боровец. Майка идваше винаги с нас и компанията ни. Но самата тя предпочиташе водните ски в Евксиноград. Беше силна на тенис на корт - още от училище. С Иван Славков играеха на двойки срещу приятели", споделяла е Жени.

Рада, внучката на големия Григор Вачков, ще става художник. Винаги усмихнатата тийнейджърка все още учи в гимназията срещу Попа, но отсега се готви за Академията. Дъщерята на Мартина е на "ти" не само с немския език, но и с всичко, което се случва в родната арт гилдия. Рада просто е навсякъде с майка си, познава се с всички, но не си пада по излишна показност. В поведението й личи влиянието на баба й Силвия - съпругата на Григор Вачков е изтънчена дама и отличен документалист, но винаги е избягвала така наречената светска суматоха.

Йоана, дъщерята на Веселин Маринов и първата му съпруга, вече е изгряващ юрист. Красивото момиче, което завърши Софийския университет и неотдавна се омъжи за проспериращ лекар, се появяваше в някои от клиповете на прочутия си баща. Йоана не е изявявала фанатични мераци да пее, въпреки че е музикална, споделяше навремето татко й. Елегантната млада дама винаги поднася най-гигантския и финален букет на концертите на Веско, които достигат зашеметяващия брой 70 за година. Наследничката на Маринов, който е нонстоп в медиите, по дефиниция не долюбва "жълтите" интерпретации на личния им живот.

Радина, момичето на писателката Милена Фучеджиева и на Ради, сина на великия кинаджия Въло Радев, се е отдала на сложни проекти отвъд океана, свързани с най-модерните теми в авангардния свят - особено с екологията. Всичко това обаче съвсем не означава, че красивата млада дама, която има дипломи от престижни щатски училища и институти, рано или късно няма да се обърне към седмото или някое друго изкуство. И двете й баби, и двамата й дядовци - и Въло Радев, и някогашният директор на Народния театър Дико Фучеджиев - са й предали достатъчно гени, "отровени" от прахта на сцената и снимачните площадки. Засега Радина остава в САЩ.

Ния, дъщерята на топактьора Ники Сотиров и на първата му съпруга Валя, по-късно станала Славкова, отдавна е д-р Сотирова - при това в Швеция. Много я тачат, беше на специализация и в Лондон, коментират в двете фамилии. Ния от малка е свикнала със славата на баща си, познава отлично шедьоврите на световната драматургия, безпогрешно може да каже още на премиерата дали представлението ще стане хит, но предпочита да лекува. И въпреки че визията й е на холивудска звезда - Валя винаги е била от най-красивите жени в София - Ния е подчертано академичен тип.

Георги, синът на Ирина Флорин и на изобретателя Георги Тончев, е по-скоро в професионалната орбита на инженера, отколкото на певицата. Жоро обаче винаги е плътно до майка си. Музикален е, което не му попречи да бъде приет "психология" в Софийския университет. От време на време се чуди дали да не потърси късмета си в Англия.

Адриана, дъщерята на великия бас Никола Гюзелев и на балерината, актриса и поетеса Ана-Мария Гюзелева, може да бъде каквото си иска. Не само защото говори четири езика. Като малка Ади се снимаше във филми, в които участваше майка й, и искаше да става актриса. А като голяма завърши политически науки в Италия и влезе в структурите на Европарламента. Но винаги гледа към киното, театъра и изящните изкуства. Братята й Ясен и Чавдар перфектни художници - като баща им. Гюзелев беше страхотен портретист.

Георги, синът на Ирина Флорин и на изобретателя Георги Тончев, е по-скоро в професионалната орбита на инженера, отколкото на певицата. Жоро обаче винаги е плътно до майка си. Музикален е, което не му попречи да бъде приет "психология" в Софийския университет. От време на време се чуди дали да не потърси късмета си в Англия.

Адриана, дъщерята на великия бас Никола Гюзелев и на балерината, актриса и поетеса Ана-Мария Гюзелева, може да бъде каквото си иска. Не само защото говори четири езика. Като малка Ади се снимаше във филми, в които участваше майка й, и искаше да става актриса. А като голяма завърши политически науки в Италия и влезе в структурите на Европарламента. Но винаги гледа към киното, театъра и изящните изкуства. Братята й Ясен и Чавдар перфектни художници - като баща им. Гюзелев беше страхотен портретист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай