Някои пият от мъка, други... от сутринта

Хора смятат, че не е необходимо да чакат вечерта за първата чашка през уикенда

Някои пият от мъка, други... от сутринта | StandartNews.com

Употребяващите алкохол в САЩ масово смятат, че не е необходимо да чакат вечерта за първата чашка през уикенда. Според проучване, проведено от английската социологическа агенция YouGov, всеки пети смята, че първата чашка може да се изпие още преди обяд.

Проучването е проведено сред 2,7 хиляди пълнолетни жители на САЩ.

Най-популярното време за първата напитка през уикенда е обядът, посочен от 16% от анкетираните. Вторият най-популярен отговор е „18:00 часа или по-късно“, който избират 13% от анкетираните. По 10% са посочили пет часа следобед и десет сутринта или по-рано. Освен това, най-ранните часове са били избирани по-често от мъже, отколкото жени (13% срещу 7%). А най-високият дял на тези, които са готови да пият сутрин, се оказа във възрастовата група от 25 до 30 години (17%).

Любителите на бирата и виното се разминават в избора на най-подходящия час за първата напитка. Първите са посочили обяда като най-доброто време (23%), така мислят и тези, които предпочитат силния алкохол (22%). Любителите на виното обаче са свикнали да пият по-късно: в пет следобед 13% от анкетираните посочват като най-доброто време за първата чаша (най-популярният отговор).

Като цяло по-голямата част от анкетираните от YouGov пият алкохол нередовно: 33% са само в празнични дни, 26% са свикнали да пият по време на срещи с приятели и партита. Но 15% пият алкохол всеки уикенд, 9% - повечето вечери през седмицата, 5% - всеки ден, а други 3% казват, че пият всеки път, когато имат възможност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай