Нова синя зона заради метрото

Нова синя зона заради метрото | StandartNews.com

Двойно повече ще пътуват шофьорите в София, ако минават по участъците, където се строи третият лъч на метрото. Това предупреди столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов вчера. Той посъветва водачите при възможност да избягват тези трасета. От днес се затваря част от бул. "Гоце Делчев", а от неделя ни очаква пълна промяна на трафика в центъра.

Нова организация ще има по булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски". Големи тапи очакват шофьорите на Петте кьошета. В центъра ще се закрият 100 места за паркиране в Синя зона, а ще разкрият 200 нови. Заради новата организация на движение в "Красно село" ще се пренастроят светофарите.

Закриват се местата за паркиране по бул. "Васил Левски" от ул. "Г. С. Раковски" до "бул. Патриарх Евтимий. Разкриват се нови места за паркиране на Патриарха: от ул. "Цар Самуил" до бул. "Христо Ботев" в северно платно; от "Цар Самуил" до бул. "Скобелев" в южно платно; от ул. "Хан Крум" до "6-ти септември в северно платно; от "6-ти септември до "Раковски" северно платно и от бул. "Витоша" до ул. "Фр. Нансен".

Излизат през локално на "Цар Борис III"

Всички живеещи и работещи в района на бул. "Гоце Делчев" ще могат да стигнат до домовете си. От страната "Житница" ще има обходи, които ще излизат на „Борис III". "Направили сме и пресичане на локалното платно, като е изграден и светофар, за да може от там да се изтеглят автомобилите", обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. На това кръстовище ще се намира метростанция „Красно село" с три изхода. Заедно с метрото започва и изграждането на кръстовище на две нива. То предвижда бул. „Цар Борис III" да минава по бул. „Гоце Делчев". От общината имат амбиция ятото да отворят и ул. "Йосиф Цанков", което ще е и друг вход и изход към квартала.

Спират трамвай №5

По време на строителството на третия лъч на метрото в район "Красно село" за кратко ще бъде спрян и трамвай № 5, съобщи Любомир Христов. Все още не е ясно кога ще стане това. От днес се затваря се бул. "Гоце Делчев" - от бул. "Цар Борис III" до ул. "Княгиня Климентина", и улица "Житница" до ул. "Кюстенджа". На 27 март се забранява движението по "Патриарх Евтимий" от бул. "Витоша" до "Княз Борис Първи" и от "Васил Левски" до "Хан Крум".
Движението става двупосочно по бул. "Васил Левски" от Графа и "Скобелев" до Петте кюшета и по Патриарха между бул. "Витоша" и ул. "Ангел Кънчев". Движението в тунела под НДК става двупосочно, като изходът в посока бул. "Черни връх" ще бъде отворен за еднопосочно движение на автомобили. Три автобусни линии - 73, 83 и 102, променят движението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай