Нова връща ВИП Брадър. Отговаря на Сървайвър

Война за тв рейтинги се разгаря още отсега

Нова връща ВИП Брадър. Отговаря на Сървайвър | StandartNews.com

Нова телевизионна война за зрители се подготвя още отсега между Нова тв и бТВ.

Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Така телевизията ще отговори на завръщането на „Сървайвър” по бТВ, съобщи „Уикенд”. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се мери по рейтинг с конкуренцията на сървайвърите. Затова от догодина то най-вероятно ще замени „Игри на волята”.

За момента „Игри на волята” върши идеална работа на Нова телевизия, постигайки добър рейтинг в конкуренция с „Фермата” на бТВ. Продуцентът Нико Тупарев вече направи два сезона на плажното шоу, заснети по родното Черноморие, и обяви кастинг за участници в трето издание. То трябва да бъде снимано през лятото и излъчено наесен.

След като обаче от бТВ официално съобщиха, че връщат „Сървайвър” догодина, в Нова са се мобилизирали да мислят за нови варианти, с които да печелят зрители. „Игри на волята” твърде много прилича на шоуто за оцеляващи, но не може да се похвали със същата популярност. В момента, в който „Сървайвър” се завърне в ефир, се очаква огромен отлив в посока бТВ. Единственото сигурно спасение за рейтинга на Нова ще бъде изпитаната марка на Големия брат, особено във варианта си с участници-звезди – „ВИП Брадър”.

Ако Големият брат се върне на екран, ще бъде 23-и в историята на риалитито в България. Пет от излъчените досега сезони са стандартни – „Биг Брадър”, шест са от типа „Ол старс” – с различни риалити звезди, 10 са тип „ВИП Брадър” – с популярни личности, един е за семейства. Водещ на всички сезони до момента е бил Ники Кънчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай