Нова британска идея- кучета ще подушват вируса

Така в миналото разпознавали маларията

Нова британска идея- кучета ще подушват вируса | StandartNews.com

 

Великобритания продължава със странния си подход по отношение на коронавируса. След като дни властите се изказваха срещу изолацията, а после се оказа, че и премиерът Джонсън и здравният министър на Острова са се заразили с вируса, сега става ясно, че британците са решили да обучават кучета, които са душаш хората и да разпознават смъртоносната болест. Това съобщава AsiaOne, повозавайки се информация на Франспрес.

В експеримента, който започва ще участва благотворителната организация Medical Detection Dogs, както и университетски преподаватели. Новаторите твърдят, че в миналото кучета, дресирани от организацията Medical Detection Dogs, са успели да се научат да подушват миризмата на болестта на Паркинсън, на маларията и на няколко бактериални инфекции.

„Уверени сме, че кучетата ще разпознават и хора с COVID-19“, твърди шефката на организацията Клеър Гест. Ако успеем да разпознаем миризмата и на този вирус, оттам нататък кучетата ще могат да проверяват всеки, в това число да намират хора, които нямат симптоми, но носят в себе си заразата.

Учените, участваши в експеримента твърдят, че вирусът, подобно на всички други респираторни заболявания, променят миризмата на тялото на пациента и това ще бъде уловено от кучетата. При подобни изследвания, свързани с болестта малария, кучетата са показали точни резултати.

Учените са уверени, че ще стигнат по положителен резултат точно когато болестта намалява и  ще могат да използват кучетата на летищата, така че заразата в бъдеще да не се пренася между държавите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай