Нов рекорд - норвежец пя Елвис над 50 часа

Имитаторът Хел Хенинг Бьорнстад подобри с над седем часа досегашното най-добро постижение с песни на Краля на рока

Нов рекорд - норвежец пя Елвис над 50 часа | StandartNews.com

Имитатор на Елвис от Норвегия постави в Осло нов световен рекорд - той пя хитове на Краля на рока в продължение на над 50 часа по време на музикален маратон, излъчван на живо онлайн, съобщават световните медии, цитирани от БТА.

Хел Хенинг Бьорнстад започнал сутринта на 23 юли и не спрял в продължение на 50 часа, 50 минути и 50 секунди. Норвежецът, известен със сценичния псевдоним "Хел Елвис", подобри с над седем часа досегашното най-добро постижение, запазило се в продължение на 16 години - 43 часа, 11 минути и 11 секунди, поставено през 2004-а от германец с псевдоним "Къртис".

"Никога повече няма да повторя това", заяви пред местна телевизия 52-годишният нов рекордьор, който по време на певческия маратон беше наблюдаван от лекар и специалист по хранене.

"Хел Елвис" редовно получаваше топла вода с мед и лимон, както и смутита, плодове и енергийни блокчета. Имитаторът на Краля на рока имаше право да ползва 5-минутни почивки на всеки час или да ги трупа за по-дълга пауза. Когато изпълни пълния каталог от тврочеството на Елвис, той започна да пее отначало.

Средствата от музикалния маратон ще бъдат използвани за финансиране на болница за бежанци в Мианма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай