Нострадамус: Краят на света иде на 30 август 2019

Тълкуването на едно от четиристишията на французина дало тази идея

Нострадамус: Краят на света иде на 30 август 2019 | StandartNews.com

Ентусиасти, които внимателно изучават написаното от френския пророк Мишел дьо Нострадам (Нострадамус), вярват, че в следващите дни може да се очаква апокалипсис на планетата, съобщава Блиц.

Изследователите смятат, че в своите катрени (четиристишия), предсказателят говори много ясно за разрушителните катаклизми на Земята, които предвещават скорошен край на човешката цивилизация и смъртта на всичко живо.

Според тях Ностадамус е казал, че нашата планета ще претърпи гибел след като Леопард и Глиган се срещнат на Марсово поле през третия месец на Слънцето. Насочвайки погледа си към небето, леопардът ще види плаващ Орел близо до Слънцето. Това водело до заключението, че на 30 август 2019 г. Слънцето ще спре да грее.

Независимите изследователи считат, че тълкуването на това предсказание е следното: глиган и леопард са символи на катастрофи и природни бедствия. Когато Слънцето се окаже в съзвездието Лъв, нашата планета ще бъде обхваната от ужасни бедствия.

В крайна сметка, поради катастрофалните промени на Земята, полюсите на планетата ще се променят и магнитното поле ще изчезне. Бързото повишаване на температурата ще доведе до изпаряването на водата и на Земята ще изригват вулкани, ще бушуват урагани. На планетата ще загинат всички живи същества.

Разбира се, в последните години е имало и други пророчества за "края на света", които всъщност не се сбъднаха, така че човечеството се отнася по-скоро със скептицизъм към подобни предсказания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай