Нощна гонка с яхти от Созопол до Балчик

Нощна гонка с яхти от Созопол до Балчик | StandartNews.com

София. Варна, Созопол и Балчик ще съберат световния елит на ветроходството. От днес летовниците по цялото ни Черноморие ще станат свидетели на невиждано шоу във водата. 400 родни и чуждестранни морски вълци ще се включат в започващата  международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS". Те ще се състезават с 50 ветрохода.

По традиция морският турнир се организира от фондация "Кор Кароли" и Яхт-клуб "Бавария яхтс", като от тази година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS. Екипажът на автомобилния гигант ще се включи в един от най-интересните моменти на турнира - нощно състезание от Созопол до Балчик. Такива гонки са рядкост за съвременните надпревари, обясниха морски вълци. В последните издания на регатата участваха екипажи от Русия, Украйна, Турция, Швейцария, Дания, Румъния, Бразилия и САЩ. Старт на гонката ще бъде даден от парламентарната шефка Цецка Цачева, а наградният фонд е рекорден - 20 000 лв.

По време на регатата LEXUS организира цели две ексклузивни премиери за България, като представя новия Lexus GS 450h и новия Lexus RX 450h. Регатата е създадена в памет на капитан Георги Георгиев - първия българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай