Никой не иска да защитава Цветанов

Никой не иска да защитава Цветанов | StandartNews.com

София. Никой не иска да защитава Цветан Цветанов по делото за незаконното подслушване срещу него. Това довериха за "Стандарт" източници от адвокатурата.

Преди дни бившият МВР шеф обяви в парламента, че 10 топюристи му предлагали услугите си, щял да ползва и немски експерт по сигурността. Истината обаче била, че Цветанов пратил емисари в 10 кантори с искане да поемат защитата му. На повечето места обаче директно отказали. На други му поискали космически хонорари.

Кой ще брани Цветанов пред Темида ще стане ясно в 10 ч в сряда, когато започват разпитите му. Бившият МВР шеф трябва да се яви в Специализираната прокуратура. Получих призовката, ще бъде там на датата и часа, увери в кулоарите на НС зам.-шефът на ГЕРБ.

Очаква се Цветанов да излезе от сградата с повдигнато обвинение и мярка за неотклонение. Най-вероятно тя ще е "парична гаранция", като сумата ще е доста висока, намекнаха от обвинението. Според източници на "Стандарт" става въпрос за поне 100 бона. Гаранцията се съобразява не само с тежестта на престъплението, но и с имотното състояние и доходите на клиента на Темида.

В края на април главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че са намерени достатъчно доказателства за извършено от Цветанов престъпление - неупражнен контрол върху подчинените му при използването и прилагането на специални разузнавателни средства. След изборите Цацаров поиска имунитета на ГЕРБера и Цветанов се отказа от защитата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай