Ники Дойнов бил като брат със Станка Желева

Президентът Желев се грижил за журналиста като истински баща

Ники Дойнов бил като брат със Станка Желева | StandartNews.com

Водещият на новините на Нова Ники Дойнов приемал за свой втори баща първия демократично избран президент у нас – Желю Желев, пише "Ретро". Семейството на Дойнов и това на Желев били съседи, а Станка – дъщерята на покойния държавен глава, била най-добрата приятелка на журналиста. Тя е само с 2 години по-голяма от него, а интересите им като деца били общи, затова споделяли времето за игри заедно. Редували се да си ходят на гости ту у едните, ту у другите. В дома на Ники било като хан.

"Какви игри на криеница падаха, като дойдеха на гости вкъщи, избърсвахме и най-малката прашинка под леглата! Родителите му бяха толкова красиви, все мислех, че баща му Стефан Дойнов играе във френски филми като Ален Делон. Ники беше толкова обсебен от самолетите и летенето, че ни мъкнеше да ядем сладолед на летището и с часове да гледаме как излитат и кацат. Болен беше направо, качвахме се на рейса и хайде на летището...“, разказва Станка Желева.

Познати на Дойнов разказват, че Желю Желев постепенно поел ангажимента да дава бащински съвети на бъдещия журналист, след като родният му баща получил инфаркт. Тъй като Ники бил чест гост в дома му, Желев с годините започнал все повече да се заговаря с него, да обсъждат различни проблеми и по този начин се превърнал в една от най-важните фигури в живота му.

Самият Дойнов не отрича, че Желев е изиграл огромна роля за него в периода на израстването му. Той и до днес пази топли спомени от познанството си с него и сега, когато той самият е вече баща, често отивал на гроба му, за да потърси духовна подкрепа. Ники не пропускал годишнини, нито задушници, на които да отиде да го почете с цвете и свещичка. Със Станка, която приемал като сестра, все още били близки.

Ники има и биологичен брат – Дойчин, който обаче не е в публичното пространство. Той първи напуснал семейното гнездо, рано-рано се оженил и създал семейство. Тв водещият живял в бащиния дом до над 30-годишна възраст, а допреди да срещне жена си Петя и да стане родител, майка му непрекъснато треперела да не си остане самотен, стар ерген.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай