Незаконно строителство затвори пътя към плажа в Балчик

Незаконно строителство затвори пътя към плажа в Балчик | StandartNews.com

Пореден случай на незаконно строителство по морето. Входовете за Централния плаж в Балчик, които хората ползват от години, за да влизат там, от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели, става ясно от разследване на Нова ТВ.

Хората в Балчик се възмущават, че новият собственик на доскоро техния подход към Централния плаж на града не си е направил труда дори да подмени табелата., която упътва хората. На самият строеж няма дори огради, както и задължителната табела, указваща, че е строителна площадка.

Мъж, който се представя за охрана се обажда на човек, за който казва, че му е началник. Въпросният началник Неделчо Марков отказва да отговаря на въпроси и само казва на екипа на телевизията да напусне обекта.

Мъжът твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители. Заместник-кметът по строителството в община Балчик разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа.

Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест" ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта. За нарушаването на строителната забрана санкциите започват от 10 000 лева, а другата мярка е събарянето на обекта, което ако собственикът не направи сам, се извършва за негова сметка от общината.

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай