Нети: 6 месеца съм живяла в дом „Майка и дете“

Актрисата и певица не упреква нито за миг рождената си майка

Нети: 6 месеца съм живяла в дом „Майка и дете“ | StandartNews.com

Родената в Плевен Нети прекарва първите 6 месеца от живота си в дом „Майка и дете“. Тя е само на седмица, когато попада в социалното заведение, след като убеждават жената, която я е родила, че е по-добре да остави бебето и то да бъде осиновено от сериозни хора, вместо да се чуди как да го гледа, разказа самата Джилда Първанова-Алексиев, майката  на Нети, в „Търси се“. Както вече се знае, въпросната дама, която живее в Германия, е истинската родителка на Антоанета Добрева и това става ясно през 2019-а. „В онези времена беше абсурдно да отглеждаш извънбрачно дете. С баща й имахме кратка връзка – случи се по Нова година. После той не ме потърси, а аз карах цветна бременност“, връща лентата Джилда.

Тя се съгласява да даде момиченцето си, след като й обясняват, че професор и жена му от София отдавна чакат за бяло и хубаво дете. Всъщност по-късно се уточнява, че професорът е уредил осиновяването за сестра си – доцента по физика Светла Добрева, другата майка на Нети, и нейния съпруг, д-р Георги Добрев, които по онова време са вече към 50. Именно заради сбърканата следа Джилда не успява да открие детето си в продължение на десетилетия.  

„През целия си живот съм се чувствала като човек, който не знае нещо много важно за себе си. Когато го научих, през първите дни ми беше ужасно мъчно за мен самата“, признава Нети. „Бях в първи клас, когато разбрах, че се казвам Антоанета. Учителката изчете дневника, но аз не чух да споменава Нети. Така че в междучасието бях готова да си тръгна, защото бях убедена, че съм сбъркала класната стая. Когато се прибрах вкъщи, запитах намусено баща ми защо някакви хора се обръщат към мен с „Антоанета“. А той – като добър психолог – ме успокои: „Моето момиче, това е кралско име“. Е, само пропусна да ми каже, че кралицата е била обезглавена. Но  така или иначе продължих да бъда Нети. По-късно разбрах, че майка ми е имала приятелка, на която са казвали така“, коментирала е звездата от Армията, която губи татко си Джиджи, когато е тийнейджър и двете със Светла след това живеят доста тежко. Доцент Добрева обаче никога не разкрива на дъщеря си, че е осиновена. Нети открива, че много неща не са такива, каквито изглеждат, когато в домашния архив намира медицински документ, от който става ясно, че нейната кръвна група е различна от тази на родителите й. Освен всичко друго, Светла е със зелени очи, а докторът – със сини. Нети попада на още един документ в домашния архив: на смъртен акт, издаден на името на Антоанета Добрева – така се е казвала първата дъщеря на д-р Добрев.   

Из „Раковски“ обаче се говори, че Джилда е обсъдила изумителната ситуация, която още веднъж доказва, че няма по-гениален сценарист от живота, първо с майката на Дони – химичка, която е известна с изключително здравия си разум и адекватен подход към действителността.     

По време на цялата тази история, която си е жив сценарий за филм, някои неща се случват на определени дати. Нети разбира, че има жива майка на рождения ден на дъщеря си Лилия, а за първи път се вижда с Джилда на 2 август – датата, на която преди 30 години умира татко й Джиджи.  Има и още един сюрреалистичен момент – Дони и Нети се познават отдавна с Петко Кръстев, биологичния баща на актрисата.  Той е пръв авер на Сашо Дойнов от Армията, с когото Дони и Нети са заедно от десетилетия, и е в арт компанията, която се събира всяко лято във Варвара. И понеже актьорът от плевенския театър има малки проблеми със сърцето, Нети се постарава съвсем внимателно да му съобщи, че е негова дъщеря. „Петко, помниш ли Джилда? А нали тя ти е казвала, че е родила дете от теб? Е, аз съм това дете“, е бил монологът на Нети.  И тук Петко Кръстев за малко да падне от стола в кръчмата, възклицавайки до безкрайност „А, стига, бе, Нети...“. „Ща, не ща, тате, сега ще трябва да поживея още някоя и друга година, че да ти се радвам“, изля душата си Петко в „Търси се“.

И после разкри, че Джилда навремето била една от най-красивите жени в България. „Когато я видях за първи път, пломбите изпадаха от зъбите ми на тротоара“, направи той цветист комплимент на някогашната си изгора. Вече се знае, че Петко Кръстев е баща и на Александра Кръстева от Би Ти Ви. Ководещата на „Тази събота и неделя“ чува новината, че има сестра, докато шофира. И казва на Петко: „Тате, ти си бащата на века“. Но истинското изумление настава, разбирайки, че въпросната сестра е Нети.

„Нито за миг не съм упрекнала мама Джилда. Още когато чух гласа й за първи път по телефона, бях сигурна, че тя ме е родила и няма нужда от никакъв ДНК. Може би и двете сме научили уроците си и затова сме благословени да се открием. А на мама Светла и татко Джиджи бих целунала ръка, защото благодарение на тях съм това, което съм“, изповяда още Нети, която разкри, че диша дълбоко във всеки критичен момент и така успява да възстанови баланса в чувствата и в мислите. Дони пък й е благодарен за три неща – за дъщеря им Лилия, за необикновената й любов към него и затова, че го учи на мир. „Нети трябваше да изтърпи доста от мойте странности“, искрен е човекът оркестър.                  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай