Неочаквана изненада за Хари и Меган! Ето как се казват

Едва ли много хора знаят истинските им имена

Неочаквана изненада за Хари и Меган! Ето как се казват | StandartNews.com

Официалната му титла като по-малкия син на крал Чарлз е херцог на Съсекс, но почти всички го познават като принц Хари. Знаете ли обаче, че това не е истинското, нито пълното име на кралската особа?

Още от раждането си през 1984 г. той винаги е бил наричана Хари от родителите си, брат си принц Уилям и другите му кралски роднини. Но когато става дума за официалното му пълно име, изглежда, че името Хари изобщо не се появява. Когато принцеса Даяна го ражда преди 40 години, той всъщност е кръстен Хенри. Пълното му име е Хенри Чарлз Албърт Дейвид, за което се смята, че е избрано от покойната му майка, въпреки че никога не се е наричал Хенри.

Чарлз във второто му име очевидно е в знак на почит към баща му, докато Албърт и Дейвид също са били използвани от кралските особи в миналото. Веднъж Хари говори за истинското си име по време на видео чат с победителите от наградите WellChild за 2022 г. Говорейки с младо момче на име Хенри, Хари обясни: „И аз се казвам Хенри. Но всички ме наричат Хари. Нямам представа защо."

Подобна е ситуацията и със съпругата му Меган Маркъл, чието истинското си име също не е Меган. Това е така, защото когато се ражда през август 1981 г., родителите ѝ Дория и Томас официално я кръщават Рейчъл Меган, но въпреки това винаги са я наричали Меган, както и приятелите ѝ, въпреки че някои го съкращават на Мег. По ирония на съдбата Рейчъл беше името на популярната ѝ героиня в нейната хитова правна драма "Костюмари".

Меган сподели за пръв път истинското си име в интервю по време на дните ѝ в сериала в американското токшоу The Racheal Ray Show. Водещата на шоуто каза на Меган: „Името на героинята е Рейчъл, което е страхотно.“ Меган отговори: „Знаеш ли, че първото ми име е Рейчъл в реалния живот?".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай