Неделя Щонова тръгна на адреси! И я хванаха неподготвена

Тя сподели за старта на новия си проект „Лекар у дома“.

Неделя Щонова тръгна на адреси! И я хванаха неподготвена | StandartNews.com

Нашумяла наша докторка и танцьорка отново даде повод да се говори за нея.

Д-р Неделя Щонова, известна с грижата си за здравето и благополучието на хората, сподели за старта на новия си проект „Лекар у дома“.

С голямо вълнение тя разказва за първия епизод, който засне, и за дълбокия и трансформиращ разговор с една непозната жена, която й отваря вратата на своя дом и душа.

Щонова описва срещата с жената, която не търси само рецепти и лекарства, а човешко отношение и внимание. Жената споделя проблемите си – тежка остеопороза, макулна дегенерация и чревно възпаление – но говори и за нещо много по-дълбоко. Според нея, болестите идват не само от физическите проблеми, но и от „липсите“ – липса на любов, нереализиран творчески потенциал и най-вече предателството спрямо себе си.

По време на посещението, двете жени не само говорят за болести, но и за смисъла на живота, за любовта и силата на творческото начало. Жената цитира стих за „оскъдицата от любов“, в която живеем, и призовава към самопознание и развитие. Д-р Щонова признава, че не е била подготвена за такъв дълбок и разтърсващ разговор, но именно тези моменти правят проекта й толкова специален.

На излизане от дома на жената, д-р Щонова се среща с дете на детска площадка, което я разпознава от участието й в „Денсинг старс“. С искра в в очите момичето й разказва как гледайки я, е решило отново да тренира гимнастика. Този неочакван момент връща на Щонова усещането за отговорността и красотата в сътворяването на свят, в който тя играе активна роля.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай