Най-вкусните рецепти за влюбени

Ето как да приготвите вкусна изненада с романтичен акцент

Най-вкусните рецепти за влюбени | StandartNews.com
  • Пътят към сърцето на човека е през стомаха му. И вярно е, че един от най-добрите изрази на любов е да приготвите нещо специално, точно за любимия човек. За най-романтичния празник "Свети Валентин" пригответе вкусотии у дома и зарадвайте хората, които обичате.

Сладко опиянение - шоколадово мартини

Необходими продукти:
15 мл водка (по възможност с аромат на ванилия)
30 мл "Бейлис"
10-15 мл прясно мляко
течен шоколад или шоколадов топинг
щипка какао
лед
Начин на приготвяне: Изсипете всички продукти в шейкър или блендер заедно с няколко кубчета лед (но не прекалено много, за да не се "разводни" коктейлът).Сложете в шейкъра и една, две супени лъжици разтопен на водна баня течен шоколад (шоколадов топинг).Разбийте съставките добре и налейте готовото питие в предварително украсена с шоколадов топинг и плодове коктейлна чаша.

Шоколадови трюфели

Необходими продукти:
250 г шоколад
150 мл сметана течна
40 г масло
75 г какао на прах
Начин на приготвяне: Разтопяваме на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато бъркаме.След това прибавяме сметаната и продължаваме да разбъркваме до получаването на хомогенна смес (без въздушни балончета).Така приготвената смес сваляме от котлона и оставяме добре да изстине, след което отново я разтопяваме добре на водна баня. Прибавяме маслото при постоянно разбъркване, до получаването на еднородна смес.След това изсипваме сместа за трюфелите в купа, която покриваме с найлоново фолио, и я оставяме на студено за около час, докато ганашът се втвърди.След като ганашът се втвърди добре, с помощта на малка лъжичка, оформяме топченца и ги овалваме в какаото.

 

Червено Кадифе

Необходими продукти:
брашно - 2 ч.ч. и половина
какао - 2 с.л.
сода за хляб - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 300 г
мътеница - 240 мл (на стайна температура)
олио - 200 мл.
бял оцет - 1 ч.л.
яйца - 2 бр.
масло - 115 г (на стайна температура)
растителна боичка - червена
ванилия екстракт - 2 ч.л.

За крема
готварска сметана - 300 мл (студена)
крема сирене - 450 г (стайна температура)
пудра захар - 190 г
ванилия екстракт - 1 ч.л.

Начин на приготвяне: Фурната се загрява на 175 градуса да загрява.В купа слага брашното, какаото, содата и солта. Разбърква се много добре и се оставя настрани. В друга купа се слага маслото и захарта и се разбива с миксер около три минути. Добавя се първо 1 яйце и разбива се добре. После се добавя и другото и пак се разбива добре с миксер. Трябва сместа да е гладка и хомогенна. Добавете олиото, оцета, ванилията, мътеницата и разбийте добре с шпатула.Добавяте по малка част от сухите продукти и разбърквате с шпатулата. Така, докато сместа от сухите продукти не се изчерпа. Накрая слагате червената растителна боичка.Разделяте сместа в две и подготвяме 20 см тавички, намазани с олио и поръсени с брашно. На дъното слагате хартия за печене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай