Най-странното наказание за липса на маска (ВИДЕО)

В Бали обаче подходът е различен. Санкцията е запомняща се и... здравословна

Най-странното наказание за липса на маска (ВИДЕО) | StandartNews.com

Цяла година слушаме какви ли не наказания за липсата на маски срещу коронавирус. В желанието си за ограничат пандемията властите не само у нас, но и по целия свят, въведоха възможно най-драстични мерки - от драконовски глоби до арести в Гърция.

В Бали обаче подходът е различен. Наказанието е запомнящо се и... здравословно.

Носенето на предпазно средство на острова е задължително. Но хората, които не носят маски и нямат пари, за да платят глобата, получават шанса да направят нещо изключително полезно за себе си. Лицеви опори.

Тези, които носят маска неправилно, се наказват само с 15 лицеви опори. Онези, които изобщо нямат предпазно средство на лицата си - с 50.

">

"През последните дни обаче десетки чужденци са нарушили новото правило", заяви служителят по сигурността Густи Сурянегара, цитиран от Нова тв.

Близо 70 души са платили глоба от 100 000 рупии, а други 30 са заявили, че нямат възможност да платят санкцията. Затова тяхното наказание е било да правят лицеви опори.

">

Чужденците, които продължават да нарушават мерките, може да бъдат принудени да напуснат Индонезия, предупреждават обаче властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай