Наследниците на Хилтън и Зукърбърг – без златна лъжица в устата

Шест милиардери се канят да оставят децата си без наследство

Наследниците на Хилтън и Зукърбърг – без златна лъжица в устата | StandartNews.com

Шест от най-известните милиардери в света ще дръпнат златната лъжица от устата на наследниците си. По-възрастните от тях отдавна са започнали да го правят в името на доброто възпитание, а други тепърва се канят да покажат на децата си, че не всичко, което хвърчи, се яде.        

1. Барон Хилтън

Собственикът на една от най-прочутите вериги хотели в света е оставил авоарите си във фонд на името на Конрад Хилтън. Завещението му претърпява метаморфоза, когато единствената му дъщеря – Парис Хилтън, го опозори с безумно поведение, алкохол, наркотици и безразборни връзки. Както се знае обаче, госпожицата много много не се трогна от това и успява да печели повече от добре.

2. Михаил Фридман

Руският милионер, който е съсобственик на „Алфра груп“, е вложил милионите си в благотворителност, а четирите му деца сами се оправят със сметките. Фридман е убеден, че това е най-доброто наследство – отрочетата му да се научат каква е цената на удоволствията.   

3. Майкъл Блумбърг

Децата на Майкъл Блумбърг, бившият кмет на Ню Йорк, няма да видят и долар от милионите му.   „Дал съм им нещо много по-ценно от парите – самият живот“, мотивира се той.

4. Тед Тернър

Един от бившите съпрузи на Джейн Фонда в началото на 90-те създава благотворителни организации на свое име, а 20 години по-късно и „Фонд на обединените нации“. Децата му са  в управлението на всички негови институции, но нито едно от тях не получава заплата от тях.  

5. Елтън Джон

Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш са взели решение – след смъртта на великия музикант цялото му многомилионно състояние ще бъде използвано за благотворителност. Двамата мъже възпитават синовете си в обикновен живот, за да са сигурни, че каквото и да се случва, те ще се справят с предизвикателствата.

6. Марк Зукърбърг

Семейство Зукърбърг харчи милионите си за откриване и разработка на ваксини против смъртоносни болести. След смъртта на милионера неговите пари ще бъдат използвани от учени, които ще продължат да работят за благото на човечеството. Децата на Марк ще трябва самостоятелно да спечелят необходимите им суми.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай