Нарушиха дългогодишна традиция на "Уимбълдън" пред очите на Кейт

По време на "Уимбълдън"

Нарушиха дългогодишна традиция на "Уимбълдън" пред очите на Кейт | StandartNews.com

Кейт Мидълтън беше посрещната по царствен начин при връчването на трофеите на „Уимбълдън“ този уикенд. 

42-годишната принцеса на Уелс връчи златната титла след финала на сингъл при мъжете между Карлос Алкарас от Испания и Новак Джокович от Сърбия на тревата на Ол Инглънд Клъб на 14 юли. И двамата играчи се поклониха по посока на Кейт преди да приемат наградите си.

Въпреки че Мидълтън е старша работеща кралска особа и патрон на Ол Инглънд Клъб и винаги връчва трофеите на първенството на „Уимбълдън“, не е необходимо спортистите да ѝ се кланят или да ѝ правят реверанси по време на церемонията след финала или по което ѝ да е време от турнира. Движенията се правят като жест на уважение и по лична преценка на състезателя.

Традицията играчите на „Уимбълдън“ да се покланят или да правят реверанси, ако членовете на кралското семейство са в кралската ложа, беше прекратена през 2003 година, следвайки желанието на тогавашния президент на тенис клуба, херцога на Кент. Правилото беше актуализирано, за да се прилага само ако присъстват кралица Елизабет и тогавашният принц Чарлз, припомня tialoto.bg.

Въпреки че кралица Елизабет не беше редовен годишен посетител на турнира на трева, Анди Мъри и Ярко Ниеминен се поклониха, когато монархът присъства през 2010 година. По това време Мъри определи поклона си като леко неловък момент.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай