Напаст тормози ВИП затворници! Щетите са големи

Какъв е проблемът на известните задържани

Напаст тормози ВИП затворници! Щетите са големи | StandartNews.com

Малко известен, но много сериозен проблем мъчи куп известни личности у нас, вкарани зад решетките.

Редица известни затворници чешат рани от дървеници в килиите! От напастта зад решетките последен пропищя тв продуцентът Нико Тупарев, който се зарече да изтреби смучащите кръв буболечки. Макар да престоя само 20 часа в ареста, Тупарев вече е сред жертвите на паразитите с нахапани крайници., пише България днес.

"Най-големият бич в ареста са дървениците! Събуждаш се и си целят изринат и изяден! Проверявам как може този казус да се оправи, искам нещо полезно да свърша. Говорих със специалисти - казусът не е лесен", посочва продуцентът.

За напастта зад решетките разказа в автобиографията си и готвачът Андре Токев, който търка нара, след като кара пиян.

"През трите дни, прекарани там, ме полазиха дървеници. Цялото ми тяло беше в обриви, сърбеше ме, но моят праг на болка е висок и търпях. Приятели после ме питаха защо не съм завел дело, но за мен беше безсмислено - като ме пуснаха под домашен арест, ми биха няколко инжекции и се оправих", разкрива Токев.

Заради дървениците успява да осъди България в лицето на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" босът от "Килърите" Георги Вълев. Той взима 197 лв. обезщетение, тъй като по време на престой в килия на следствения арест във Велико Търново през април 2018 г. е нападнат и нахапан от дървеници и трябвало да бъде третиран с препарат.

Друга жертва на малките гадинки е Габриела Славова, обвинена за убийството на мъжа си Пейо Пеев заедно с майка си Красимира Трифонова. Славова също била нахапана от дървеници, които денонощно смучели кръвта й. Цели 102 дни тя спала с инсекти, сред които и хлебарки, докато съдът не я пусна под домашен арест, за да гледа децата си.

В тежко алергично състояние след нахапване от дървеници изпадна бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, осъдена за корупция. Това алармираха преди броени дни нейни приближени. Ексуправничката е докарана от Сливенския затвор в следствения арест в София на ул. "Г.М. Димитров" заради дело, което води в Административния съд за отказ от лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай