НАП изследва сделката на сина на Първанов

НАП изследва сделката на сина на Първанов | StandartNews.com

НАП изследва сделката на сина на Георги Първанов. Това заяви пред бТВ говорителят на агенцията Росен Бъчваров. И уточни, ще има и ревизия, ако бъде констатирано разминаване между официалните доходи и платената сума.

Бъчваров добави, че НАП проверява всеки, при когато се установи разминаване между доходите и стандарта на живот.

Припомняме, че Ивайло Първанов е купил акции в хотел „Стримон спа" в Кюстендил, оценен на 7 млн. лв. Те са на стойност 207 хил. лв., а цената на хотела е такава заради натрупани дългове.

Говорителят на НАП коментира и, че в момента се проверяват общо 54 печатни издания. „Този бранш не е контролиран от години, никога няма подходящ момент – всяка година има избори", уточни той по повод твърдението, че се атакуват неудобни за управляващите вестници.

Бъчваров изтъкна, че проверките в печатните издания са започнали едновременно, а не първо от в. „Сега". И бе категоричен, проверките ще продължат и в електронните медии.

На повечето плажове вече се спазва изискването за издаване на касов бон за таксите за чадъри и шежлонги, каза още говорителят на НАП. Около 15% от концесионерите обаче отказвали да изпълнят новите разпоредби, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай