Над 22 млн. лв. инвестира държавата във Варна

Над 22 млн. лв. инвестира държавата във Варна | StandartNews.com

Предстоят ремонти на пътища и междублокови пространства

Над 22 млн. лева от държавния бюджет бяха инвестирани във Варна през последните години. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която присъства на официалното откриване на обновения булевард „Трети март", цитирана от „Фокус". Павлова подчерта, че поетият преди години ангажимент, свързан с развитието на града, е факт. По думите й правителството подкрепя усилията на кмета на Варна Иван Портних градът да върне своя облик и блясък.

„Подкрепата, която правителството в последните години предостави, това е една допълнителна инвестиция към бюджета на Община Варна в размер на над 22 млн. лева, с които подкрепихме реновирането, ремонта и рехабилитацията на всички основни булеварди на града. Това е един много сериозен ресурс, който бе инвестиран от държавния бюджет", отбеляза Павлова. Тя допълни, че в момента най-важно е бързо да започнат проектите по линия на Оперативна програма „Региони в растеж", чрез които ще бъдат ремонтирани и рехабилитирани улици и улична мрежа, паркове, междублокови пространства.

Лиляна Павлова припомни, че инвестиционната програма на община Варна по Оперативната програма „Региони в растеж", която е за над 85 млн. лева, е одобрена и предстоят само тръжните процедури.


На официалното откриване на обновения булевард „Трети март" във Варна присъстваха още министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов и други официални лица. По-късно двамата министри присъстваха и на откриването на нова детска спортна площадка в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай