Над 100 котки ще дефилират на изложба в София

Изложбата е с благотворителна кауза и събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на пациенти на детското отделение в Националната кардиологична болница

Над 100 котки ще дефилират на изложба в София | StandartNews.com

София. Над 100 котки от 40 породи ще бъдат показани на международна фелиноложка изложба на 14 и 15 септември в „Кемпински-Зографски" в София, съобщиха организаторите от Българската асоциация елитни котки. Сред тях ще има котки от Русия, Украйна, Франция, Италия, Германия, Малта, Чехия, Испания, САЩ и др., както и от цяла България.

Едни от най-атрактивните участници ще бъдат представителите на Мейн Куун, чието тегло може да достигне до 15 кг. Това е официално признатата най-едра порода домашни котки в света, съобщи бТВ.

В изложбата със състезателен характер ще се съревновават и котки от непоказвани до момента у нас породи. Расовите екземпляри, чиято цена може да надхвърли 5000 евро, ще дефилират пред компетентното жури от 8 международни съдии с над 20-годишен стаж, които ще ги оценят по редица критерии в различни категории.

По време на изложбата ще има и образователна акция за нуждата от ваксинация при котките като част от националната кампания „ОКотки". Няколко късметлии ще спечелят и безплатна ваксинация с ваксина от последно поколение за своя домашен любимец.

Здравето на котките ще е основен фокус на изложбата, като в темата ще се включат специалисти от различни области на фелинологията, храненето, медицината, научните среди и развъдчиците.

Изложбата е с благотворителна кауза и събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на пациенти на детското отделение в Националната кардиологична болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай