"На кафе пред парламента" продължава

"На кафе пред парламента" продължава | StandartNews.com

София. Пореден ден на сутрешен протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Днес срещу сградата на парламента пак се носи аромат на кафе. Протестиращи отново са донесли машина за кафе, от която правят топлата напитка и раздват на желащите.

Днес праламентът не работи и демонстрантите от флашмоба „На кафе пред парламента" са значително по-малко. Хората все още се събират за протеста, като около „Радисън" има около 10 човека. "Хората са на работа, някои идват от провинцията за малко и си отиват", казват пиячи на кафе. 

На жълтите павета остава камарата с детски играчки, която бе събрана за няколко дена, до която има лозунг: "Грамада от играчки за играчите". До паметника на „Цар Освободител" стои и палатковия лагер, който стартира преди няколко дни. Пред БНТ протестиращи казаха, че са пуснали уведомлението до Столична обшщина за палатков лагер, но не са подали документи за маршрута на шествието довечера, за да няма съботиране на протеста от страна на провокатори и други недоброжелатели. Маршрутът довечера ще бъде избран спонтанно, а от МВР ще разберат за него в последния момент, допълват хора от палатковия лагер.

Вчера, неделя, се навърши един месец от началото на антиправителствените протести в столицата и страната. Деня не мина и без контрапротест в подкрепа на кабинета. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай