МВР с дрон за нарушители

МВР с дрон за нарушители | StandartNews.com

МВР вече има дрон за наблюдение на спортни мероприятия. Това съобщиха от вътрешното министерство. И уточниха, че Главна дирекция "Национална полиция" ще разполага с технологията, с която ще може по-лесно да засича нарушители.

„Той ще бъде използван като допълнително явно техническо средство за придобиване на картина в реално време за работата на полицейските екипи в столицата и страната и тяхното по-ефективно управление по време на провеждане на спортни мероприятия с висок риск за сигурността и охраната на обществения ред", уточняват от МВР.

Чрез видеозаписите от дрона ще се установяват по-лесно футболните хулигани, както и други извършители на противообществени прояви или престъпления.

„Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи. Той се управлява от служител на ГД "Национална полиция", който е специално обучен", става ясно още от съобщението на полицията.

Дронът вече е тестван и ще бъде използван за първи път от полицаите на мача между „Левски" и „Лудогорец" в неделя, ако времето позволи за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай