Мъск даде кодово име на бебето си

То е момченце и се казва X Æ A-12

Мъск даде кодово име на бебето си | StandartNews.com
  • То е момченце и се казва X Æ A-12

След като изумиха света, обявявайки че синът им ще е джендър, който един ден сам ще избера пола си, милиардерът Илон Мъск и половиката му Граймс шашнаха всички с името на детето. То е кодово и крие в себе си куп тайни. Само дето изобщо не е ясно как се произнася.

ВИЖ ОЩЕ: Мъск стана татко на бебе джендър

Синът на Мъск ще се казва X Æ A-12. Това разкритие провокира мнозина от потребителите на Twitter да пуснат шеги относно бъдещето на милиардерския наследник, съобщи Нова тв.

Илън Мъск и Граймс обявиха раждането на сина им в понеделник. "Майката и бебето са добре", написа в социалната мрежа Twitter 48-годишният милиардер.

Какво означава името? "Æ", лигатура на "a" и "e", срещана в латинския и староанглийския език, вече е излязла от употреба. Въпреки това, в някои езици като датски, норвежки и исландски "Æ" бива класифицира като буква. Певицата е използвала "Æ" и преди, именувайки песен от последния си албум "4ÆM". A-12 пък е самолет Lockheed, построен за ЦРУ.

Законно ли е това? Смята се, че Граймс може да е родила в Калифорния, където определени имена не могат да бъдат регистрирани. Законът там твърди, че при регистрация на новороденото не могат да се използват пиктограми, идеограми и диакритични марки като "è", "ñ", "ē", "ç". Имената трябва да се състоят от 26-те букви от азбуката.

Шефът на компанията Tesla и канадската изпълнителка се появиха публично за първи път заедно през 2018 г. Това е първо дете за Граймс и шесто за Илън Мъск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай