Морски битки в "Мастършеф"

Екзотични рибни деликатеси пращат хоби-готвачите в дълбоките кулинарни води

Морски битки в "Мастършеф" | StandartNews.com

След избора на десетте най-добри хоби-готвачи, битката за титлата „МasterChef“ и за наградата от 100 000 лева навлиза в решителна фаза. Участниците в кулинарното шоу ще се спуснат в дълбоки води, за да приготвят вдъхновяващи ястия с морски деликатеси. В склада ще ги очаква огромен избор - от филе от акула, през зарган до морски дявол и скорпид. Освен със смели идеи, участниците ще впечатлят журито в лицето на Chef Петър Михалчев, Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу с разнообразни техники и неподозирани знания. Един от тях ще се открои пред конкурентите си с красива, вълнуваща презентация. „В тази чиния има драма! Тя сияе, ухае, блести и възбужда всички сетива!“, няма да скрие възхищението си Chef Роу, а авторът на шедьовъра ще получи значка за имунитет. 

С предстоящия мастър клас в кухнята на „МasterChef“ ще влезе духът на Средиземноморието. Двама от участниците ще се учат от гост-Chef, чиято кариера тръгва от Апенинския полуостров, минава през Австралия, Англия и Египет, и акостира в Пловдив. Повторението на неговото наситено с аромати ястие ще изисква от хоби-готвачите не само сръчност, но и феноменална бързина. Победителят в тази задача ще спечели Master-престилка и стратегическо предимство.

Стрес тестът ще изправи участниците пред още едно изпитание - да създадат нежен, ефирен десерт. При приготвянето му дори и най-малката грешка ще се окаже фатална. Ключът към успеха ще бъде стриктното спазване на рецептата, поддържането на ниска температура на готвене и прецизната техника.

Въпреки точните инструкции на журито, кухнята на „МasterChef“ ще се изпълни с дим и мирис на изгоряло. Постигането на кадифена консистенция няма да се окаже по силите на всеки и само една презентация ще успее да съчетае копринената текстура с неустоимия вкус.

С напредването на състезанието емоциите ще се изострят, а основателната критика на журито ще предизвика сълзи. След тежка отборна битка в сряда, серия от изненади и жестока надпревара с времето, един от претендентите за титлата ще отпадне, а в „МasterChef“ ще останат девет амбициозни и талантливи хоби-готвачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай