Момиченце отряза косата си за своята болна учителка (ВИДЕО)

Момиченце отряза косата си за своята болна учителка (ВИДЕО) | StandartNews.com

"Една учителка учи малко момиченце да пее и танцува. Тя не подозира, че онова, което й е дала, ще се върне многократно. Зад всичко това стои любовта на една майка". Така започва репортаж на Нова тв за малко момиченце от Костенец, което прави един благороден жест за своя учителка.

Сашка Хаджиева си купила списание, в което прочела статия за месец на розовата панделка. Решила да я сподели с дъщеря си Ния и да й разкаже за това как много жени се борят с рака. Момиченцето било с дълга коса и майката решила да я убеди да отреже част от нея, с което да помогне за направата на перука. 

"Помислих си първо, че аз ще остана без коса, но започнах да го чета и тогава се съгласих", обяснява Ния. Момиченцето било категорично, че само ще избере на кой да дари косата си. То си спомнило за своята учителка по музика в детската градина - г-жа Черешарова, която имало къдрава и руса коса, но я загубила, защото се разболяла от рак.

Учителката получила подаръка от детето на първи ноември- Ден на народните будители. "Знам за тази кауза, но никога не съм очаквала, че може да се случи на мен. А още повече, че Ния е в детска градина", разказва за жеста тя.

"Все пак аз съм оставила следи у тези хора, за да се сетят за мен. Детето е дете, то не осъзнава още нещата, но родителите, майката на това дете, мотивацията, която е имало към мен, това е страхотно", споделя още развълнуваната учителка.

Те не са ми подарили само коси, те са ми подарили своите сърца, завършва г-жа Черешарова, която е много по-силна в борбата с рака след подаръка на малкото момиченце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай