Младоженци в Русе с "Ориент Експрес"

Младоженци в Русе с "Ориент Експрес" | StandartNews.com

94 ВИП персони, сред които и младоженци от Мелбърн, пътуват с легендарния влак "Ориент Експрес". Тренът вчера спря по обед на централна жп гара в Русе, където за поредна година го очакваха множество посрещачи, за да се снимат за спомен. След зареждане с прясна вода и 15-ина минути престои, влакът продължи за Варна и Истанбул. До 10 хил. евро струва най-скъпият билет за едноседмичното пътешествие с "Ориент Експрес".

Кадифени кресла, разкошен интериор и галантен персонал създават истинско усещане за лукс, разказват докоснали се до легендарната ретро композиция, която се движи по маршрут Париж - Истанбул. Вдъхновени от едноименния роман на Агата Кристина, пътници от цял свят предприемат романтично пътешествие с атрактивния трен.

Най-първото пътуване на легендарния влак е през 1883 г., а менюто на борда включвало стриди, супа с италианска паста, калкан със зелен сос, пиле по ловджийски, филе от говеждо месо с картофи, зелена салата, шоколадов пудинг и други изискани десерти. Честта да се повозят на луксозното возило имали политици и журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай