Младите медици искат нова наредба от Дядо Коледа

Младите медици искат нова наредба от Дядо Коледа | StandartNews.com

На инициативата на Стандарт Нюз Ако Дядо Коледа, беше здравен мнинистър се отзоваха и младите лекари. Те също ни изпратиха своето писмо с желания в очакване да се случи чудо. Ако и вие имате списък с искания или идеи за реформи в здравната ни система, напишете ги и ги пуснете на адрес [email protected]. Ето и тяхното писмо до здравния Дядо Коледа:

От сдружение "Български лекари за европейски стандарт на специализация" си пожелаваме нова Наредба 34, която да промени начина на специализация по медицина в България. Бихме искали в нея да се даде възможност на всеки български лекар, който иска да специализира, т.е да се развива в професията си да започне да работи и специализира по желаната от него специалност.

Пожелаваме си всеки лекар специализант да получава достойно заплащане за извършения от него труд по време на специализацията му, защото това ще му даде възможност да получи и усвои максимално много знания и умения по време на процеса на специализация без да се притеснява за физическото оцеляване на него и на семейството му.

Пожелаваме си преподавателите ни също да получават достойно заплащане за труда си, защото само така те ще могат да дадът максимум от свойте знания и опит на нас младите им колеги.

Пожелаваме си пациентите ни и техните близки да бъдат удволетворени от положените за тях грижи и лечението им, защото това е крайния резултат от нашите усилия и труда ни започнали от момента, в който започваме да учим медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай